ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΒΡΟΧΗΣ

Κάθε χρόνο, χιλιάδες μίλια δάσους βροχής καταστρέφονται για γεωργική χρήση. Οι κυριότερες δύο ομάδες που ευθύνονται για τη μετατροπή του δάσους βροχής σε γεωργική γη είναι οι φτωχοί αγρότες και οι επιχειρήσεις.

Οι φτωχοί αγρότες, σε πολλά μέρη του κόσμου, βασίζονται στην αποψίλωση του δάσους βροχής για να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Καθώς δεν έχουν πρόσβαση σε καλύτερες γεωργικές γαίες, αυτοί οι άνθρωποι χρησιμοποιούν την αποψίλωση και καύση για να καθαρίσουν τμήματα του δάσους για μικρά χρονικά διαστήματα. Συνήθως καλλιεργούν την αποψιλωμένη γη για δύο χρόνια, έως ότου εξαντληθούν τα θρεπτικά συστατικά του εδάφους και χρειαστεί να μεταφερθούν σε κάποιο νέο τμήμα του δάσους.

Οι γεωργικές εταιρείες αποψιλώνουν περισσότερο δάσος βροχής από ποτέ άλλοτε, ειδικότερα στον Αμαζόνιο, όπου τεράστιες εκτάσεις του δάσους βροχής μετατρέπονται σε αγροκτήματα σόγιας. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι, κάποια στιγμή στο μέλλον, η Νότια Αμερική θα διαθέτει γεωργικές εκτάσεις το ίδιο μεγάλες με τις πεδιάδες της Μεσοδύσης των Ηνωμένων Πολιτειών. Μεγάλο κομμάτι αυτών των γεωργικών γαιών θα έχει δημιουργηθεί εις βάρος του δάσους βροχής του Αμαζονίου.GREEK.MONGABAY.COM

Κύρια Σελίδα
Τροπικά δάση
Φωτογραφίες
Μαδαγασκάρη
Περιβαλλοντική ειδήσεις
XML

© Rhett Butler 2010